Isolatieproducten

Informatie over isolatieproducten:

Er zijn vandaag op de markt diverse isolatieproducten verkrijgbaar. Zij worden gebruikt voor de muren en vloeren van huis en kantoor, en kunnen worden ingedeeld in drie algemene onderverdelingen. De verschillende soorten isolatieproducten kunnen worden onderscheiden aan de hand van de chemische samenstelling van het basismateriaal. U kunt ook de beschrijvingen van elk type isolatie lezen voor verdere referentie. De volgende typen isolatieproducten komen veel voor: cellulose, glasvezel, en polyisocyanuraat.

Isolaties op plantaardige basis zijn kurk, hennep, gerecycled weefsel, kokos, wol en kurk. Zeewier en andere plantaardige afvalmaterialen kunnen ook als isolatiemateriaal worden gebruikt. Vergeleken met industriële isolatieproducten hebben plantaardige producten over het algemeen een lager thermisch rendement. Dit kan echter worden gecompenseerd door de dikte van de isolatielaag te vergroten. Bovendien kunnen ze worden behandeld met bestrijdingsmiddelen en brandvertragende middelen.

Naast vezelisolatie zijn er vele soorten schuimisolatie en isolatie op basis van mineralen. Sommige zijn gemaakt van gerecycleerd krantenpapier, terwijl andere polystyreen of minerale materialen gebruiken. De op vezels gebaseerde versie bevat ongeveer 85% gerecycleerd materiaal en 15% brandvertragend middel op boraatbasis, een milieuvriendelijke minerale verbinding die ook ongedierte en schimmel op afstand houdt. Het schuimtype wordt vaak nat aangebracht en heeft dezelfde R waarde als zijn glasvezeltegenhanger. Info over isolatieproducten

Vragen over Isolatieproducten

Isolaties op basis van vezels zijn een goede keuze als u de energiekosten wilt verlagen. Deze zijn gemaakt van wol, en bevatten natuurlijke vlamvertragende eigenschappen. Het probleem met dit type isolatie is dat het duur is om te produceren en meestal wordt geassocieerd met fenol-formaldehyde. Thermafiber maakt minerale wolproducten zonder fenol-formaldehyde en andere vluchtige organische verbindingen. Dit is geen goede optie als u het milieu wilt beschermen en tegelijkertijd geld wilt besparen.

Isolaties op basis van vezels zijn niet zo gebruikelijk als alternatieven op basis van schuim. Ze zijn vaak duurder, maar ze hebben wel een aantal voordelen. Isolatie op basis van vezels kan bijvoorbeeld worden gemaakt van gerecycled krantenpapier en is zeer milieuvriendelijk. Ze zijn ook beter bestand tegen brand dan isolaties op basis van schuim. Dit is het ideale type isolatie voor thuis of op kantoor. Het grootste voordeel van deze materialen is dat ze niet giftig zijn en voor een breed scala van toepassingen kunnen worden gebruikt.

Isolatiematerialen op basis van vezels zijn gemaakt van plantaardige materialen. Hiertoe behoren kurk, katoen, vlas en kokos. Andere producten op plantaardige basis zijn hennep, gerecycleerd papier, wol en zeewier. Al deze soorten isolatie kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Ze kunnen van schuim of vezels zijn. Beide zijn milieuvriendelijk. Ze hebben dezelfde R-waarde, en worden vaak beschouwd als superieur aan glasvezel in sommige toepassingen. Het is belangrijk om uit te zoeken wat het beste type isolatieproduct is voor uw huis of bedrijf, en het type te kiezen dat het best aan uw behoeften voldoet.

De meest voorkomende soorten isolatieproducten zijn gemaakt van glasscherven en minerale wol. Deze laatste is duurder, maar geeft geen schadelijke uitstoot. De structuur ervan lijkt op die van wol en is verkrijgbaar op rol, in batches en als losse vulling. Het is ook brandwerend, wat een pluspunt is voor de huiseigenaar. Het werkt ook goed in ruimtes die niet geïsoleerd zijn. Het is aan te bevelen een materiaal te kiezen dat bestand is tegen verschillende temperaturen.

Meer info over isolatieproducten nu op www.pluimers.be.

Tags

Ademende Glaswol | Adviseur Isolatie | Cellulose | Cellulosevlokken Blazen | Cellulosevlokken | Dakisolatie Hr Isospray Hfo | Dampgesloten Isolatie |